Göran Van Der Poel – Allt du vill veta

by Karl Nordqvist

Göran Van Der Poel är pappa till den extremt framgångsrika skridskoåkaren Nils Göran Van Der Poel. Nils som är född den 25 april 1996 i Sverige är en skridskoåkare med nuvarande världs- och olympiska rekord. Han är den nuvarande världsmästaren och olympiska mästaren i 5000m och 10 000m skridskor. Även om Nils avslutade karriären efter dessa bedrifter så är han fortfarande ett namn som pratas om inom svensk idrott.

Nils var bra redan som ung då han vann junior världsmästerskapet i Bjugn, Norge redan 2014. När Nils vann världsmästerskapet 2021 så var det den försa medaljen för Sverige på 38 år och det första guldet på 48 år. Bara 3 dagar efter han vunnit 5000m racet så vann han även 10 000m och satte ett nytt världsrekord.

Om Göran Van Der Poel

Göran Van Der Poel, Nils pappa, har ungerska och holländska gener vilket gör att Nils är multinationell. Däremot har Nils alltid tävlat för Sverige och han är svensk. Göran har garanterat spelat en stor roll i Nils liv och uppfostran. Vilket i slutändan har resulterat i en olympisk mästare till son. Nils skrev en bok om vad som krävs för att prestera som han gjort och istället för att sälja den så släppte han den gratis för alla att ladda ned.

 

Related Posts