Vilka är David Dencik & Sofie Dencik?

by Karl Nordqvist

David Dencik är skådespelaren med ett rikt bagage men är mest känd i Sverige för sin roll i Kastanjemannen. Dessutom misstänker en av jurymedlemmarna i Masked Singer att Dencik är spelmannen. Vem är han egentligen, utan masker? Vi har tagit reda på just det.

Om David Dencik & Sofie Dencik

Dencik fick sitt genombrott i Sverige i serien Lasermannen som John Ausonius, Därefter har han spelat en uppsjö av roller i både svenska och danska serier. Nu är han dessutom aktuell som en rysk vetenskapsman Valdo Obruchev i den 25:e Bond-filmen No time to die.

Utöver Lasermannen, har David Dencik medverkat i serier och filmer som Quick, Snömannen, Störst av allt och Waiting for the barbarians. Han har även synts i serierna Wallander och Maria Wern.

Familjemannen David Dencik

Enligt David själv är han Nordens mest okända kändis. I Sverige ser vi gärna honom som svensk, medan i Danmark ser de honom som dansk. David Dencik är född i Stockholm men har bott större delen av sitt liv i Danmark. Sofie Dencik arbetar som jurist och är Davids äkta maka. David Dencik & Sofie Dencik har två barn tillsammans och de bor allihop i ett hus i Köpenhamn.

 

Related Posts