Get me Back on Track

by Mattias Holmgren

Back on Track har funnits på marknaden sedan år 2000. Det började med en teknologi där tyg förenas med naturliga mineraler. Av tyget sys sedan produkter som, när man har dem på sig, stimulerar blodcirkulationen och främjar läkning – tack vare att kroppsvärme reflekteras i mineralerna och bildar infraröd strålning av lång våglängd. Idag har företaget fler produkter i sin repertoar.

Lite kort om Back on Track:

När?Grundades år 2000
Var?I Sverige
Vad?Produkter för hästar, hundar och människor
Varumärken?Welltex®, Haematex™, Iontex® 

Back on Track för häst, hund och människa

Täcket är av, hovarna är kratsade, hästen är borstad, manen är flätad. Jag fick av grimman och lyckades betsla Jättehästen. Benskydden är på plats och med en pall till hjälp kunde jag fixa både schabrak och sadel. Den här hästen är alldeles för stor för mig, men det var den jag blev tilldelad för hoppkursen. Nu ska vi umgås, Jättehästen och jag, en hel vecka. Framför min inre syn ser jag hur vi ska susa över hindren. Jag kanske ska tillägga att det är första gången jag ska hoppa, och att den här hästen är stor som en traktor.

Det första hindret blir stallhunden Rea

Stallhunden Rea kommer rännande förbi iklädd sitt hundtäcke från Back on Track och skäller på en annan hund längre bort i gången. Jättehästen ryggar och jag försöker parera men ser inte hinken som står bakom och sätter foten i så det skramlar innan jag trillar baklänges och slår ryggen mot väggen. Det gör ont, men jag ger mig inte. Jag ska ju snart flyga som en  landslagsryttare över hindren.

Väldens högsta häst?

Första lektionen på hoppkursen blir att komma upp över huvud taget. Hur hög är egentligen denna häst? Jag behöver en extra hög pall samt ridlärarens hjälp för att lyckas komma upp och till och med då känns det som att höften skulle gå ur led. När jag väl sitter i sadeln är benen nästan i spagat. Fötterna viftar strax under sadelkanten, hur ska jag kunna få styr på detta? Men Jättehästen går snällt efter alla de andra hästarna utan att jag behöver göra så mycket, idag travar vi mest över bommar och det går hyfsat. Men vilken träningsvärk jag har sedan. Och ont i ryggen som fått skrapsår från stallväggen.

Tacksam över ridhjälmen

Nästa dag ska vi prova att ta oss över hinder. De är inte så höga, men kräver förstås att man driver på hästen och är tydlig med vad man vill. Hur lätt är det när man inte når ner med fötterna? Dessutom tvivlar jag nu på mig själv och min egen förmåga vilket såklart Jättehästen känner av. Men på något sätt lyckas vi ta oss fram i galopp mot hindret. Varpå Jättehästen tvärstannar och kör ner huvudet i backen. Följden blir att jag fortsätter framlänges över halsen och dundrar ner rakt i hindret. Det gör jätteont – tur att jag har min Back on Track-hjälm. Upp igen, försök på nytt. Samma resultat. Så håller det på. Och jag är gråtfärdig. Och arg.

Tillbaka med Back on Track nyponpulver 

Jag har badat varmbad, snyftat i kudden, varit på outlet och köpt knäskydd till mina stackars blåslagna knän. Jag har till och med smugglat hem Back on Track nyponpulver från stallet för att lindra mina ledsmärtor! Jag tänker att jag behöver det mer än Jättehästen och att det borde funka även på en människa. Min familj har ägnat sig åt peptalk, och jag har givit mig katten på att idag ska vi lyckas! Jag måste helt enkelt back on track, annars kommer jag aldrig mer att sätta mig på en häst. Jag accepterar inte ett enda hinder till som förvandlas till plockepinn under min kropp! 

Behöver jag berätta hur det gick? Vi klarade det! HURRA! Jag tackar min lyckliga stjärna och alla produkter från Back on Track:

  • Ridhjälm
  • Täcke
  • Grimma
  • Benskydd
  • Schabrak
  • Knäskydd
  • Nyponpulver

Related Posts