Från skönhetsdrottning till tv-programledare – Sofia Rågenklint

by Mattias Holmgren

Sofia Rågenklint ställde upp i Fröken Sverige som kandidat för Dalarna. Hon kom trea och fann därefter sin väg från reporter i lokal-tv till de större tv-programmen som programledare. Genom sitt äktenskap med sångaren Patrik Isaksson nådde hennes kändisskap ytterligare höjder och hon har förblivit ett populärt inslag i tv-rutan.

Snabbfakta om Sofia Rågenklint

NamnJennie Sofia Jessica Rågenklint, ursprungligen Fransson
Född15 september 1974, (48 år 2022)
Känd frånFröken Sverige, programledare för Djursjukhuset och Fråga Doktorn, äktenskap med Patrik Isaksson.
FamiljDotter till Bosse Fransson i Drifters. Två söner med Patrik Isaksson(2001-2004), sambo med Anton Strand(2013) samt Jonas Nemeth(2019-2022).

Karriärens start och kärlekarna för Sofia Rågenklint

Som dotter till Bosse Fransson i dansbandet Drifters var troligen inte Sofia Rågenklint omedveten om kändisskapets alla sidor. När man så kunde se hennes deltagande i Fröken Sverige, där hon bland annat syntes i tävlingsmomentet bikini, så gjorde hon snabbt sitt eget namn känt. En tredjeplats ledde till mycket uppmärksamhet, för den unga Sofia Rågenklint, som därefter bytte bana och sökte jobb som reporter i lokal-tv.

Tidningarna slog på stort och skrev: Sofia Rågenklint gift med Patrik Isaksson när det kända paret slog till och gifte sig. Ett giftermål som varade endast i tre år, men som resulterade i två barn i form av söner.

Efter äktenskapet med den kände sångaren har Sofia Rågenklint även synts i tidningarna med Anton Strand, som var ett känt ansikte från tv:s Byggfällan. Samt med den kände konstnären Jonas Nemeth. Dock finns ingen information gällande relationsstatus hos den kreativa Sofia Rågenklint idag.

Sofia Rågenklints karriär på tv

Starten på tv fick Sofia Rågenklint som reporter för lokal-tv i Sälen, och som programledare var det som hallåa på TV4. Det var ett uppdrag som hon lämnade 2003 för att istället bli programledare för Ordjakten, på samma kanal. Ett jobb som hon hade tillsammans med sångerskan Linda Bengtzing. Senare samma år tog hon även programledarroller för Djurvänner, Bingolotto plus samt Jakt & Fiske i TV4plus.

2013 gick det att se Sofia Rågenklint som programledare för det mycket välkända Djursjukhuset, på SVT. Och på den kanalen blev hon även känd för de mindre tittarna genom sitt programledarskap i barnkanalens Söndag med Sofia.

Hon har därefter haft ett flertal uppdrag för tv, och just nu kan man se henne på SVT:s satsning Fråga Doktorn Hälsa. Där kan man se Sofia Rågenklint och en läkare i samtal med varandra om stort och smått i frågor som tittarna skickar in.

Hälsotillståndet för Sofia Rågenklint

Om man har följt Rågenklint Sofia i media så har man bland annat kunnat läsa om hennes hälsotillstånd. Hon har varit mycket öppen med den utbrändhet som hon drabbades av, och hur hon gjorde för att tillfriskna.

Det har även gått att läsa om hennes cancer, något som drabbade henne mycket hårt. Cancern satt i livmodern, men trots att hon fick operera bort stora delar av den så lyckades hon därefter bli gravid. Ett mirakel, som hon uttryckte det. Men cancer är också något som drabbat programledaren förut, då genom hennes mamma. Modern fick lungcancer och gick bort tre år senare. En förlust som satt stora spår i den välkända programledaren.

Vad har Sofia Rågenklint mer på sin repertoar?

Det kan vara lätt att tro att Sofia Rågenklint enbart är en tv-personlighet. Men hon har mycket mer på sin repertoar. Under åren har man flera gånger kunnat se henne i huvudrollen i bygdespelet Trollbröllopet i Äppelbo och hon har även haft huvudrollen i musikalen Sound of Music för Borlänge Musikteater.

Sofia Rågenklint har också gett ut en bok som heter Brottsligt, 2018, och som följer på barnprogrammet med samma namn. Bredden som Sofia Rågenklint har gör att man nog kan vänta sig att få se henne lite varstans även under kommande år. 

Related Posts