Vad Är Klockan i Thailand? Tidszoner och Mer

by Karl Nordqvist

Recension “Allting du borde veta om tidsskillnader i Thailand”

Mitt i natten eller mitt på dagen? Det beror helt på vart du är!

Låt oss prata om tidsskillnader, verkar det komplicerat? Det ska vi råda bot på! Thailand är faktiskt sex timmar före svensk standardtid. Men varför är det så? Och vad betyder det för dig som resa till Thailand?

Varför är tidsskillnaden vad den är?

Jordens rotation, inte sant? Jorden roterar, och olika platser är soliga vid olika tillfällen. Därför är tidsskillnaden mellan Länder olika. Så om någon i Thailand frågar dig “Vad är klockan?”, kommer svaret att vara annorlunda beroende på vilket land du kommer ifrån.

Hur påverkas du av detta?

Egentligen, inte mycket! Om du surfar på nätet, kanske du märker att några personer i Thailand är aktiva när det är sent på kvällen för dig. Men om du planerar att resa till Thailand, är detta verkligen viktigt. Du behöver justera dina scheman och din biologiska klocka i enlighet med thailändsk tid.

Tid Event Din Lokala Tid
08:00 Pannkaksfrukost i Bangkok 02:00
16:00 Middag på restaurang 10:00
21:00 Nattmarknad öppnar 15:00
03:00 Nattklubben stänger 21:00

Men kommer inte jetlag vara ett problem?

Anpassning kan vara tufft, särskilt om du reser från en annan tidszon. Men ge det några dagar, och din kropp kommer att ställa in sig på Thailands tid.

Kan vi lita på vår Smartphone?

Den goda nyheten? Din smartphone justerar tiden automatiskt baserat på lokal tidszon, så du behöver inte oroa dig för det.

Vänta så ska jag bara släcka ljuset, klockan har blivit mycket här i Sverige….eller ja, dag kanske det är för dig just nu? Tidszoner, de är en munfull!

Related Posts