Pong Market – när jag är sugen på Asiatiskt!

by Mattias Holmgren

Har du stått med shoppinglistan i handen på ICA för att kunna fixa en härlig middag med Asiatisk touch utan att hitta det du söker? Googla “Pong” istället – det är en asiatisk livsmedelsbutik som tydligen levererar allt du behöver till din dörr!

Hittat på Pong Market 

Asiatisk matSå mycket gott det finns att pröva! Alla olika länder har sitt eget speciella kök. Japan, Thailand, Kina, Malaysia, Filippinerna, Vietnam… 
Rätt ingredienserVarje kök behöver sina olika basvaror, såser och smaksättare. Det är viktigt att det blir rätt så man känner varifrån maten har sitt ursprung.
Bra receptFör att fixa din asiatiska middag behövs förstås pålitliga recept. Tur för mig: jag hittade flera på Pongs webbsida!
Rabattkod och rätt priserBra ingredienser till bra priser, det är ju drömmen. Gärna med en schysst rabattkod att använda när man beställer!

Thai livsmedel online

Jag har tänkt fixa en härlig fest för mina vänner och jag har funderat över vad jag ska bjuda på. Det finns ju en massa bra restauranger att beställa hem mat från, men det är roligare att laga själv när man har möjlighet! Jag har lite ledig tid just nu, så varför inte?

Tänk att fixa sina egna dumplings, Dim sum, Hotpot, Pad Thai eller en god nudelsoppa, mums. Men jag hade ingen aning om att det finns en asiatisk butik online där man hittar alla asiatiska ingredienser som man kan tänka sig, levererade hem till dörren.

Denna asiatiska butik, asiatiska mataffär eller “asian market” finns tydligen på flera ställen i Stockholm, t.ex. på Södermalm, på Plattan vid Sergels Torg och på en del andra platser. Jag tror att de även har butik med asiatiska livsmedel i Göteborg. Asian Market heter butikerna).  

Vad kännetecknar asiatisk mat?

Några vanliga smaker som sätter prägel på det asiatiska köket, förutom alla de olika såser som ger den karaktäristiska umami-smaken, är:

  • Soya
  • Sesamolja
  • Ingefära
  • Koriander
  • Vitlök
  • Citrongräs

De flesta går att hitta i butiker specialiserade på asiatiska livsmedel.

Recept på asiatisk mat

Det finns massor av recept på Pong Markets webbsida, till och med för oss veganer. Vad sägs om

Wokad King Oystersvamp med sesamolja och chili? Det skulle jag gärna bjuda på! Eller kanske en hemmagjord Bibimbap? Ja, tack, säger jag! Jag hittar dessutom vegansk ostronsås, det har jag saknat eftersom just ostronsås är svår att ersätta i Asiatiska recept. Den här är visst gjord med Shiitake-svamp istället, den måste jag testa.

Sötsaker i det asiatiska köket

Visste du att man kan göra sitt eget bubbel-te? Jag har tyckt att en del varianter jag provat varit för söta, men när man gör sitt eget kan man ju anpassa sötningsgraden. En annan godsak jag vill testa att göra själv är Mochi, en efterrätt man gör med det speciella riset Mochigomi som är extremt klibbigt och kan formas till bollar som sedan fylls med något gott. Och alla grejor jag behöver hittar jag på Pong Market! 

Asiatiska snacks

Jag kan inte låta bli att kika på sidan som handlar om snacks. Det finns så mycket konstiga grejor som inte alls liknar något vi brukar äta som snacks! Vad sägs om sjögrässnacks med tomyum-smak? Eller kanske det kan smaka med äggkaka med tarosmak? Vad är det ens? Det blir garanterat en snackis på partyt!

Related Posts