Hur raderar man ett Instagram konto?

by Mattias Holmgren

Vill du veta hur man raderar ett Instagram konto? Om man letar i Instagram-appen efter ett sätt att göra det kan man lätt bli frustrerad. Det finns nämligen inget sätt att radera sitt konto på Instagram genom appen.

Man kan därmed vara trygg med att det inte är så enkelt att råka radera sitt konto. Kanske är det precis det som utvecklarna vill. Eller så vill de helt enkelt att så många som möjligt ska skaffa ett konto och att det sedan ska vara svårt, för att inte säga omöjligt, att avsluta det. 

Oavsett vilket finns det självklart sätt att ta bort sitt konto om man inte längre vill ha det kvar. Ingenting är omöjligt!

Enklare än vad det verkar

Så, hur raderar man ett Instagram konto då? Att ta bort ett konto från Instagram är faktiskt inte så svårt som det först verkar. Kom bara ihåg att det inte går att radera ett konto via appen. Man måste istället använda sig av Instagrams webbsida.

I fyra enkla steg kan man radera ett konto från Instagram så länge man har rätt användarnamn och lösenord:

  1. Gå till webbsidan https://www.instagram.com/accounts/login/?next=/accounts/remove/request/permanent/ 
  2. Logga in med ditt användarnamn och lösenord
  3. Välj ett alternativ till “Varför tar du bort kontot?” och skriv in ditt lösenord igen.
  4. Klicka på “Ta bort mitt konto permanent”.

Det tar minst trettio dagar för Instagram att permanent radera ditt konto. Då försvinner allt du har lagt upp och allt du har gjort på Instagram: filmer, videor, gilla-markeringar, kommentarer och så vidare.

När vännerna undrar över vart du tagit vägen så kan du sedan svara dem hur man raderar ett konto på instagram.

Related Posts