Hur dog Avicii – ett tragiskt öde

by Mattias Holmgren

Många undrar: Hur dog Avicii? Avicii, eller Tim Bergling, hann trots sin unga ålder med en lång karriär. Artistnamnet är inspirerat från Buddhismens helvetesvärldar, och Avicii är enligt religionen den lägsta helvetesnivån. Detta kanske talar för att det alltid funnits ett mörker över den världskända artisten. 

Den framgångsrika karriären

Redan vid 16 års ålder tog karriären fart. Det blev 12 aktiva år inom musikbranschen. Trots den korta karriären hann han skriva flera hitlåtar och göra världskända remix utifrån sin talang som discjockey. Han har rankats på plats 3-7 på listan över de 100 bästa discjockeys. Han vann även flera priser för sin musik.

Tyvärr tog Aviciis karriär slut alldeles för tidigt. Tim gick bort 2018-04-20. Endast 28 år gammal. En förlust som chockade hela världen. Det är drygt fyra år sedan händelsen och fortfarande är det många som undrar: Hur dog Avicii?

På bland annat Flashback spekuleras det kring artistens död. Där framgår att han tog sitt liv på ett minst sagt brutalt sätt. Andra spekulerar i att det var mord eftersom han kanske visste saker som han inte ville hålla tyst om. För den som är intresserad finns det en lång tråd om ämnet på just Flashback.

Trots att Tim hade en strålande karriär vet vi att han länge led av psykisk ohälsa. En sanning är att Avicii gick bort på grund av sin ohälsa. Han valde att avsluta sitt liv när han befann sig i Omans huvudstad Muskat. Den officiella informationen som kom ut efter hans död säger att han dog av massiv blodförlust. 

Ett liv av psykisk ohälsa

Avicii kämpade länge med tankar om vad meningen med livet var. Till slut valde han att ta sitt liv. Trots att han gick ett tragiskt öde till mötes är många tacksamma för det han lämnat kvar efter sig. Låtar som fortsätter spelas på radion och starka minnen från fullsatta konserthus som vi aldrig glömmer.

I vårt samhälle är det många som lider av psykisk ohälsa och det är viktigt att informera att det finns hjälp att få. Vid akut självmordsrisk ska man alltid ringa 112. Om du eller någon i din närhet har tankar på att begå självmord kan kontakt med självmordslinjen tas. Självmordslinjen kan kontaktas via telefonnummer 90101 eller via chatt på deras hemsida – mind.se. De som kontaktar självmordslinjen är alltid anonyma.

Related Posts