Frankrikes Herrlandslag i Fotboll mot Marockos Herrlandslag i Fotboll: Laguppställning och Förväntningar

by Karl Nordqvist

När stod Frankrike och Marocko mot varandra i fotboll?

Det har varit flera tillfällen där Frankrikes herrlandslag i fotboll har spelat mot Marockos. Spelet liknar ofta en kamp mellan Davids slinga och Goliats sköld. Undrar du vem som är David och vem som är Goliath? Låt oss inte gå in i de små detaljerna, men vi kan säkert säga att varje match mellan dem är värd att se.

Sista matchen datum Plats Resultat
28 Maj 2018 Stade de France, Paris 2-2
12 Oktober 2007 Stade Louis II, Monaco 2-2
16 November 1993 Parc des Princes, Paris 1-2
28 Juli 1968 Casablanca, Marocko 1-1

Vilka spelare gör spelet bäst?

Oavsett om vi tittar på laguppställningen från gången de möttes eller genomsnittslaguppställningen kan vi se framträdande spelare på båda sidor. Från franska legender som Zinedine Zidane, Michel Platini, Thierry Henry till Marockos högtflygande spelare som Morocco’s Noureddine Naybet, Mustapha Hadji, och Salaheddine Bassir. Alla har stor inverkan på spelets tempo och dynamik.

Utifrån deras senaste möten, vilket lag tycker du har överhanden?

Det här, mina vänner, är den mest svåra frågan. På papperet kan det se ut som om Frankrike har en starkare trupp och en mer framstående fotbollshistorik. Men som vi alla vet, är fotboll mer än bara ett spel på papperet. Marocko har ofta visat att de kan gå tå till tå med de bästa i världen. Så svaret på din fråga, åtminstone för mig, är: Det är för svårt att säga!

Related Posts