Bästa ölen på Systembolaget

by Karl Nordqvist

Lager, ale, stout, syrlig och veteöl för att nämna några stycken. Kärt barn har många namn som man brukar säga. Bland Systembolaget sortiment öl finns det mycket att välja mellan. Nu när sommaren står på glänt och parkhäng åter blir en vana är det bra att förbereda sig med vilka som är de bästa ölen på systembolaget.

Hur mäter man den bästa ölen?

Det finns många variabler för att avgöra vilken som är den bästa ölen. Exempelvis kan man kolla på smak, prislista, popularitet, miljöpåverkan och mycket mer. Den här listan tar i åtanke delar av alla variabler.

Lista bästa öl Systembolaget

Här nedan tar vi fram fem av de bästa ölen Systembolaget har att erbjuda just nu. Allt med tanke på att avnjutas i sommarvärmen. Oavsett vad du gillar, se Systembolaget hälla in goda alternativ.

5. Poppels Bryggeri Sour Fruit Ale Strawberry – Sverige

På femte plats hittar vi något lite annorlunda. Poppels är en folkkär favorit när det gäller svenska bryggerier. Nu har de tagit fram en syrlig samt söt ölvariant. Den passar alldeles utmärkt som en aperitif eller för att förgylla middagskänslan. Om du inte är en stor öldrickare till att börjar med. Alternativt om du vill testa något nytt kan vi rekommendera den här för dig.

4. Pilsner Urquell – Tjeckien

Det finns massa god tjeckisk öl systembolaget har att erbjuda. På fjärde plats hittar vi en av de mest populära.Pilsner Urquell är en lättdrucken öl med inslag av kryddor och apelsin. Passar utmärkt till vegetariska alternativ liksom kött, fisk och kyckling. Till skillnad från femte platsen är Pilsner Urquell inte söt. Därav passar den bättre för folk riktigt sugna på öl.

3. Melleruds paradpilsner – Sverige

På tredjeplats hittar vi en annan svensk favorit. I Melleruds paradpilsner har vi ett prisvänligt och gott alternativ, perfekt för picknicken. Dess enkelhet gör den perfekt för att avnjutas i samband med midsommarmat eller annan svensk husmanskost. Alternativt om du bara vill ha något lätt att ta med till parkhänget. Dessutom är drycken miljöcertifierad då förpackningen har en mindre miljöpåverkan.

2. Spaten München – Tyskland

På andraplats har vi en storfavorit från Tyskland. En smakrik och maltig öl med inslag av citrus och honung. Den här ölen har mycket att erbjuda. Oavsett om du är ute i sista minut inför midsommarafton eller om du planerar en middag hemma hos dig kan den här ölen passa till allt. Dess smak lånar sig väl till rätter med kött och fisk, men även vegetariska alternativ.

Men vilken öl toppar listan? Läs vidare och se om du håller med.

1. Zlatopramen Premium – Tjeckien

Förstaplats intas av Zlatopramen premium. TJeckien är ett av världens största ölländer och här har vi en av de populäraste. Med fruktiga toner som aprikos och apelsin, men även toner av rågbröd, gör det här till en varierande öl. Sedan 1642 har den här ölen existerat och du kan avnjuta den oavsett tillfälle.

Alkoholfria Alternativ

Systembolaget erbjuder även flertal alkoholfria alternativ som smakar väl. Norska Lervigs alkoholfria variant når toppen den med. Dessutom erbjuder Mikkeller många väldigt goda alternativ. De har därutöver också ett alkoholfritt sortiment av flera olika typer av öl.

Related Posts